Slagelse placerer sig på erhvervskortet
Erhvervslivet i Slagelse, byder på mange forskellige erhvervslokaler og lejemål
Slagelse er en af Danmarks ældste byer, den oprindelsen kan spores helt tilbage til 1000-tallet, hvor Roskildes Biskop Nordmand opførte en stenkirke i håbet om at skade en fremvindende tro til kristendommen i landsbyer vest for Roskilde. Hernæst opstod flere erhvervsudviklinger, dog klart den største inden for møntmesteri (møntudslåelse) for kongerne Knud den Store, Hardeknud og Knud den hellige, af de to erhvervsdrivende Ulf og Fathir. Samtidig blev byen i 1280 udnævnt til købstad, da Erik Glipping fremsendte byen sit første købstadsprvilegium i 1280, mens der 9 år senere opstod det toldfrie Skanør marked.
Slagelse har således en stærk produktions og innovation historie, daterende helt tilbage til nogle af de tidligste konger i landet. Dette ses stadig også i erhvervslivet, da flere erhvervsprojekter opstår i Slagelse, specielt inden for ekspeditørbranchen, måske som følge store investeringer i infrastruktur og et meget aktivt erhvervsråd og byråd. De offentlige myndigheder i byen har således været med til at udvikle byen gennem det 21. århundrede. De mange erhvervsparker og lignende projekter i Slagelse og omegn, gør også at flere virksomheder er udsprunget som følge heraf. Dette ses også tydeligt ved en meget lav tomgang (ledighed) på erhvervslejemål og erhvervslokaler i Slagelseområdet, da tomgangen udgør lidt over 3 %, mens man i København er over 12 %.
Mere end 500 ledige lokaler i Slagelse gør dog, at der fortsat er plads til mange virksomheder i området, specielt inden for produktion. Mens man med fordel kan spille udlejere ud mod hinanden for at få en bedre pris på ens lejemål til ens virksomhed. Erhvervsrådet arbejder meget proaktivt for at hjælpe erhvervsdrivende, hvilke ses ved erhvervspriser inden for erhvervsudviklingen i området. Dette ses eksempelvis via erhvervs-og Transportcenter Stop 39, som er beliggende nær motorvej E20, som er et logistik- og distributionscenter.